Monday, 25 June 2012

Itu Yuyu Zulaikha Yang Saya Kenal



Bismillahirrohmanirrohim...



Alhamdulillah syukur, hari ini saya masih lagi mampu bernafas,
menghirup nekmat-nekmat yang Allah berikan.. Alhamdulillah..
Thank you Allah..


Okay, saya perasan sejak dua menjak ini saya semakin kerap
menonton rancangan Safiyya, jam 9.00 malam di TV9.. Sebelum neh,
saya kerap bosan tau dengan rancangan-rancangan sedemikian..
Tapi bagi saya, Safiyya ada kelaenan and benar-benar mengenai
perkembangan wanita ketika ini... Minggu lalu, sewaktu menonton
rancangan Safiyya, saya terfikir satu perkara... Oh bila la agaknya
saya boleh lihat si comel Yuyu Zulaikha dalam Safiyya..
Then beberapa hari selepas tuh, saya lihat iklan and Ahad berikutnya
iaitu semalam 24 Jun, blogger yang tampil adalah Yuyu Zulaikha..
Ohhh sangat teruja..Know why? Because for me, she is so friendly,
adorable and sangat-sangat sweet..

i just copy from FB Yuyu Zulaikha

Setahun yang lalu, saya pernah terima call dari seseorang and
she said she's Yuyu and kebetulan saya juga ada mengenali seorang
Yuyu yang laen, tak terlintas pun yang call adalah si comel Yuyu Zulaikha..
Actually we discuss about blog advertisement.. And she is so friendly..
Suara pun sangat halus.. And sempat juga dia buat lawak kecil..

Before this, i received her comment on my blog but now she's
so busy and saya sendiri faham keadaan Yuyu yang semakin busy..or
maybe dia dah lupa blogger like me...chewaahh ayat tak boleh tahan...
but dalam post saya yang lalu, Yuyu ada tinggalkan comment..
So masa tuh, saya faham, dia tak lupa cuma mungkin keadaan atau
situasi yang tidak mengizinkan........Apapun, when saw her on TV,
saya tersenyum... I don't know why? Cuma dalam hati saya, saya
doakan yang terbaek untuk gadis comel ini.. Semoga keberkatan and
kekuatan akan sentiasa ada bersamanya...Amin...

Hopefully Lalapop will appear in Safiyya pulak... She's the best...

Okay, itu pendapat saya tentang seorang gadis bernama Yuyu Zulaikha
and the other story is, about my diet... Hai!!!! diet lagi kan...
Ohhh no..Sebut tentang diet, geleng kepala saya sebab risau akan saket
kepala melanda but dalam post sebelum neh, ada beberapa sahabat blog
yang berikan tips and semangat..So i decided to try again..InshaAllah

my menu...scramble egg mix with vegetable.. Ohhh i love the color of carrot..


Saya belum pasti menjadi atau tidak tapi sebelum neh saya pernah
cuba hanya menjamah nasi dalam kuantiti yang sedikit iaitu dalam
3 sudu saja, dan lebihkan sayur-sayuran.. Dalam 10 hari, berat turun
dalam 3kg.. So kali ini saya akan cuba kuatkan semangat cuma jadual
pemakanan saya perlu konsisten bagi mengelakkan saya saket kepala
atau pitam... Apapun doakan saya berjaya ya... If any tips or recipe
untuk mereka yang sedang berdiet, jom kongsikan bersama saya..
Terima kaseh...







6 comments:

Cik Jajika said...

Ye2...saya pun pernah jumpa Yuyu. Die super super cute dengan kecik yang comels je. Semua dia buat pun rasa macam comels je. Yang penting sy nampak attitude die. Badan kecil tapi saya dapat lihat dia seorang yang berjiwa besar. =)


Tips kurus, rasanya apa yang nadia plan tu okey. Cuma jangan lupa buah-buahan. Tapi kena pndai cari buah yang bagus sebab tak semua buah bagus. Lagi elok kurangkan minyak....=)

HeNRieTTa JoSe said...

good luck for ur diet....

Yuyu Zulaika....kenal blog yuyu, dari blog nadia....coz ada dulu nadia buat entry pasal yuyu...klu xsilap...citer nadia mimpikan diye kot...

amalina husna said...

x boleh tgk safiyya semalam sebab ada kat kolej..plus semalam ada program plak tuu..nak cekedout tonton r pasnie..hehe..

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga berdiet dengan tabah!

Lyaa Suriany said...

suke tgk yuyu.
kecik comel

n sis eila
love to see her fashion
stylo...

Ardini Humaira said...

tringin nak tengok yuyu lam tv tapi dni tak sempat tengok huhu