Saturday, 8 September 2012

Hal-Hal Yang Berlaku Dalam Persiapan Perkahwinan

Bismillahirrohmanirrohim


Hye semua... Huh sangat busy!!!
Itulah yang first sekali saya ingin sebutkan.. Kalau sebelum neh,
saya anggap masa panjang lagi tapi sekarang TIDAKKKK...
hanya lebih kurang sebulan setengah saja lagi...

Okay, menyentuh hal-hal yang berlaku ketika persiapan sekarang..
Sangat banyak sebenarnya dan sebahagiannya totally different dengan
idea yang saya inginkan sebelum ini.. Tapi itu tak bermakna saya tak
puas hati atau apa...NO NO NO..saya bersyukur sangat kerana
dengan adanyer idea dari ahli keluarga yang lebih berpengalaman,
ditambah dengan keinginan dan impian saya...chewaaahhh... Ianya
menjadi sangat sweet and berbaloi......... Alhamdulillah...
Yang penting tak nak lari budget, lepas kawen tak nak makan ikan
kering jep....**sobs** ( T_T )


Tentang apa yang berubah.. First sekali, tema warnanyer... Dari warna
Maroon White, kita ubah kepada Pink, Light Yellow and White...
Then pelamin juga sedikit berubah TETAPI pelamin baru yang
dicadangkan oleh kakak sepupu saya, memang sangat menepati citarasa
saya neh...**Pandai mu baca minat aku, along**

Goodies bag, jugak akan berubah dari segi isinyer...... kalau sebelum neh,
saya ingin letakkan spicy jar.. Tetapi kali ini, saya rasa lebih baek saya
isikan dengan makanan... Sebagai pemanis mulut.... Ohhh any idea????
Sila lah kongsikan ya..


Dan yang last berubah adalah baju yang akan dipakai sewaktu majlis
perkahwinan pada sebelah siang hari... Kalau sebelum neh saya sangat
sangatlah teruja bila tengok wedding gown... Mulalah terbayang di mata..
Tapi atas nasihat dari keluarga, saya try pelbagai jenis wedding dress
dari butik kakak sepupu.. 

Dan we all decided to make another wedding
dress yang bersesuaian dengan bentuk tubuh saya yang gempal and
chubby....... Itulah yang terbaek... Lagipun bila saya pakai gown,
sangat-sangat seperti saya seorang perempuan yang sedang pregnant..
Memanglah keinginan tuh berlaenan tapi harus jugak mendengar dari
mereka yang lebih berpengalaman... Lagipun, bukan kita yang lihat
diri kita..Tapi orang laen yang melihat dan memandang kita.........

And yang paling penting, semoga majlis saya kelak penuh dengan
keberkatan Allah...Amin...






8 comments:

Anasyg said...

wah, yellow white- ^^, seronok. oh, ta sabar plak nak tengok hehe. Semuanya insyaAllah akan berjalan lancar kak. Jgn risau k

HeNRieTTa JoSe said...

chantek....rietta pown tebayang pink white lebih chantek dr maroon white....

then dress tu sangat bagus bila dia sediakan yang baru n sesuai untuk nadia....so u gonna look so sweet...princess like....

hmmm....nnti walau dah busy, post picta sini yea....nak sangat tengok sweet nadia in her wedding dress....

moga segalanya berjalan lancar...

Juliana Jalil said...

uwah..nak kawin ye? Tahniah ;-) trigt balik ms my wedding...

mendatak hijau said...

cake in the jar ;-)

congrate akak!

Ermayum said...

tq follow ermayum - baru nampak :)

pengantin chubby kurus atau tak tetap cantik pada hari dia menjadi puteri diatas pelamain :) try la sd2 dear - 2 minggu all its takes nak nampak perubahan

visit me here also
http://sd2sharing.blogspot.com

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga majlis dipermudahkan. dan nice dress :)

TiranaAduka said...

singgah khamis..
Pekabar?

Anonymous said...

Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.