Saturday, 3 November 2012

Dua Minggu Bergelar Isteri

Bismillahirrohmanirrohim




Assalamualaikum semua....

Okay saya pernah berikrar (chewah) nak menulis dengan
lebih lebat selepas berkahwin kan.. tapi semuanya hangat-hangat saja.....
Masa sangat sempit...huhuhu malah sempat juga berebut laptop dengan suami..

Alhamdulillah 2 minggu saya bergelar seorang isteri.. Alhamdulillah..
Moment yang sangat indah.. Dan saya juga sedang menyesuaikan diri
sebagai seorang isteri yang bekerja.. Kadang-kadang sangat penat..
Apapun inilah cabaran isteri bekerja.. Tabik pada isteri-isteri
yang berjaya bahagikan masa dengan baek.. Alhamdulillah i wish
i can be better than yesterday..Amin...

Terima kaseh cousin, bertungkus lumus siapkan baju yang sangat cantek neh..

Actually ramai yang bertanya, macammana kehidupan selepas bergelar
sebagai isteri..Apa yang boleh saya katakan, janggal pada awalnya
tapi rasa tenang... Setiap momen, apabila pandang wajah suami,
apa yang boleh saya katakan saya sangat sayangkannya, sangat bersyukur
dipertemukan dengannya..Dan momen yang paling mengharukan saya
apabila suami bersekang mata merawat saya saket..Mengusap ubat pada
saya sehingga saya lena...Alhamdulillah syukur pada Allah..

tak sempat cover perut huhhu

Saya pernah katakan pada suami, maafkan saya menyusahkannya
kerana terpaksa merawat, menghadapi kerenah saya... Jawabnya, tidak
sama sekali.. Kalau benar saya menyusahkannya, bagaimana pula
keadaan saya yang membantu membereskan kerja-kerja mencuci pakaiannya,
menghidang makan minumnya..Bukankah hal itu pun menyusahkan
diri saya.. Saya gelengkan kepala kerana bagi saya, itu tanggungjawab
saya.. Malah saya gembira lakukannya.. Begitulah juga halnya dengan suami..
Dan itulah perkara pertama yang saya mengerti tentang bertolak ansur
dalam sebuah perkahwinan..

Alhamdulillah.. banyak lagi yang perlu saya pelajari.. Semoga Allah memberi
keberkatan kepada saya dan suami.. Dan semoga dilimpahi rezeki, diberi
kekuatan menempuh godaan hidup berumahtangga...Amin.....





6 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Moga berbahagia sentiasa....bju tu mmg sgt chantek nadia.....xsabar nk tgk full shot...

Sharinginfoz said...

Kejap ya masa berlalu dah 2 minggu, tahniah....

Hanny Abdullah said...

bahagianya bila membaca entry ni...mudah2an berkekalan selamanya...mamahannybunny doakan kebahagian kalian berdua

zakira afina said...

semoga kekal hingga ke akhir hayat ye kak nadia , Amin :)

zakira said...

moga kekal hingga ke akhir hayat :)

zakira said...

moga kekal hingga ke akhir hayat :)