Tuesday, 15 January 2013

Kisah Blogger | Cabaran Blog Profesional

Bismillahirrohmanirrohim



Assalamualaikum WBT.... hai semua...............

Okay, dalam salah satu entry sebelum neh, saya ada inform yang saya sedang menyiapkan satu blog sekolah kan kan...And memandangkan Isnin lalu saya MC, jadi dalam kebosanan itu, saya pun ambil kesempatan untuk siapkan blog tersebut... Alhamdulillah header and sidebar button dah siap..Banyak lagi yang saya nak adjust, untuk nampak lebih profesional, penuh maklumat and paling penting, mesra pelajar, guru and staff.. Sekurang-kurangnya blog ini satu cabang untuk mereka mencari maklumat atau mengetahui sebarang pengumuman penting malah aktiviti sekolah mereka...


Secara peribadi, sebenarnya buat blog sekolah neh, tak adalah complicated sangat sebab tak maen coding yang pelik-pelik tapi untuk buat design dia, complicated sikit sebab ianya haruslah profesional. Mainan warna pun haruslah bertepatan.. Kebiasaannya untuk siapkan satu-satu design header, saya ambil masa setengah jam saja tapi untuk blog ini, separuh hari saya ambil masa dengan kumpul bahan, dan merekabentuk.... Apapun, seronok sangat sebab orang percaya pada kita untuk buat sesuatu yang saya kira penting lah kan....




So macammana? okay tak? any comment? Buat masa neh, saya tak letak lagi link blog berkenaan sebab dalam progress tapi kalau korang search pun, akan jumpa jugak.. Sekarang saya tengah work out untuk siapkan item-item dalam menu bar laen.....Niat saya untuk jadikan dia blog yang berinformasi and memberi rujukan kepada orang laen...InshaAllah.......
Akhir kata, terima kaseh sudi membaca...





6 comments:

B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z said...

HEHEEHHEH TERBAIK & DPT PUJIAN DR MY GURU BESAR...
TERIMA KASIH SANGAT2 YUNK...
I LOVE IT..
MSE MULA2 ORG BUAT MMG OUT SGT2 HAHAHHA SBB NYE XPNDAI NK PILIH COLOUR :D

Rozita said...

cantik.. tengok layout orang dah tau yang buat blog ni perempuan..hihi..

ahsfantasy Ryu said...

Dari segi grafik, memang semua cun,
suka sangat tengok.. cuma bahagian atas tu, lagi cun kalau buang navbar. nampak lagi cun :)

sekadar cadangan.. pape pun, memang cantik !

ahsfantasy Ryu said...

cun :)

Asmieza As said...

Lawa ! Hebat arh dapat buat blog utk sekolah :)

inna_risna said...

cikgu ke? bguslah niat tu nak memberi informasi kepada setiap individu. good job teacher! ^^