Wednesday, 5 November 2014

Kisah Blogger | Selidik Sebelum Tulis


Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum semua..


sumber carian: google.com

Maaf, tidak ada bicara yang panjang untuk tulisan kali ini.. Sekadar meluah rasa hati, rasa tidak puas dengan sesetengah penulis blog / laman sesawang.. Tolong, saya merayu.. Janganlah sesekali anda menulis sesuatu tanpa anda selidiki terlebih dahulu.. Bukankah itu namanya fitnah.. Malah banyak hati akan terluka dek kerana tulisan itu, lebih-lebih lagi bila ia melibatkan kehilangan, musibah.. Tolonglah fikirkan hati-hati keluarga, insan terdekat mereka..Tolong, jangan hanya fikir untuk mengaut trafik yang tinggi dek kerana hebatnya tulisan anda itu.. Tolonglah, saya merayu................



8 comments:

CikLily Putih said...

itulah diorg ni tulis sedap mulut ek, tak fikir akibat langsung kan

kakngahsihat said...

Saya sokong dengan saranan Dhea... benda dah jd viral nk sampaikan sesuatu yg sebenarnya diaorg sendiri tak tahu... Stp apa yg sy nk tulis pun saya check blk... risau kalau ada yg salah.. elok tulis pasal kita n family or biz yg kita buat dah cukup baik..

Salam kenal dari http://kakngahsihat.wordpress.com

lydzar DN said...

Setuju juga. Lagi lagi kalau post yg menghentam secara keras walaupun blom tahu kesahihan..

HeNRieTTa JoSe said...

setuju...lamer xbekunjung ke sni...

Aimie Mokhtars said...

bahaya jugak untuk penulis, dalam dia x sedar, esok dekat akhirat, dia kena tanggung

e d r i n a . 피나 said...

setuju...

iamFyna^^

Amirul said...

Demi duit, berita palsu pun mereka sanggup buat

Innanie Ariffin said...

sebagai penulis blog, kita bertanggungjawab untuk setiap perkataan yang kita guna dalam blog :)