Thursday, 28 January 2010

Kempen Benci Memey

Last day, baca Harian Metro.. Terpampang cerita tentang kempen benci Memey.. Wah sampai begitu sekali yek.. Actually entri ni bukan bertujuan mengutuk sesiapa atau menyebelahi sesiapa cuma sekadar ulasan pandangan sahaja... Tadi buka facebook dan nadia cuba cari group We Hate Memey Suhaiza... Wow, today mencecah 2265 fans setakat yang nadia view lah..

Ini pula antara komen Cik Memey nih dalam harian metro semalam..

“Saya tahu mengenai I Hate Memey Suhaiza daripada rakan kira-kira dua bulan lalu, tetapi We Hate Memey Suhaiza, saya rasa masih baru.

“Saya cuba elak daripada membuka kedua-dua akaun itu sebab tidak mahu ia mempengaruhi perasaan saya,” katanya.

Menurutnya, dia tidak mahu memikir atau mengambil berat mengenai komen negatif yang dilemparkan kepadanya selagi ia tidak menjejaskan karier serta kehidupannya.

“Biarlah apa mereka hendak cakap atau komen mengenai saya, sebab mungkin dengan meluahkan rasa marah itu, ia melupakan masalah yang mereka hadapi,” katanya..

Kalau ada yang tahu lebih lanjut, view di sini..
Bagi nadia sendiri berpendapat, memang pada peringkat awal apa yang terjadi dulu rasa macam meluat tu adalah.. Maklumlah, sepatutnya seorang perempuan itu akan lebih memahami perasaan perempuan lain.. Tapi sekarang, keadaan semakin reda, masing-masing antara mereka pun dah ok... Jadi bagi nadia, biarkanlah.. Kita berbalik pada soal jodoh yang telah diaturkan oleh Yang Maha Esa, memang sudah tiada jodoh...

Tentang Cik Memey dan pasangannya tu, kita doakan sajalah, moga ada jodoh antara mereka.. dalam menempuh kehidupan dunia ni, ingatlah betapa kerdil kita di sisi Allah.. dan ingatlah selalu pusingan roda kehidupan, hari ini kita dipuncak kemenangan, esok mungkin kita di kaki kekalahan pula....

13 comments:

misz_nierah said...

kalo die tak wat hal,x de sape akan benci die. bile die letak gmbr2 die dgn anak2 abby,memang menyakitkan hati. nth la..dunia

Adya A. said...

nierah~nauzubillah semoga kita dijauhkan dari perangai sedemikian ye

deusXmachina® said...

penah baca blog obefiend
tengok camane die trolling kat page anti memey
http://obefiend.blogspot.com/2010/01/i-see-dead-meleis-they-donno-theyre.html

seriyes lawak gilerrr
erk888

nand nasyari said...

kita manusia,xsempurna mana.. xlayak nk nilai manusia... perlu ke bt group benci2 neyh..hmmmm o.0

bunga ;D said...

einaz mula2 rasa geram juga kat dia..
tapi sekarng da cool.
da x nk la emo2..
bukannyer kita knl dia pun kan.;)

Adya A. said...

deusXmachina®: nadia da view page tuh...memang nak tergelak ble bace ragam dorang....

nand nasyari: betul tuh...cube kalo kita dibenci masyarakat... aper perasaan kita...

Einaz: ye laa kan...kita xkenal pn dia...sis setuju sgt2...

Aizat Si Lipan said...

mmg ntah ape2..xbaik tau benci kt orang..hehe..word "kempen" tu mmg x boleh blah!

anakbrayan said...

Subhanallah...

~0~ said...

memacam diorang nie....memang xde keje

- Misztake - said...

xlama lagi jadi bahan gosip kat metro la..
macam fasha sandha tu..

Adya A. said...

thanks ya untuk semua comment...apapun...kita amik iktibar aper yg jadik....

Aini said...

tak suka dia. Tapi tak mau emo. Biarkan saje. hari ni dia buat perempuan lain, lain hari kita tengok pula ape nasib dia sebagai perempuan kan..

Adya A. said...

Aini~Allah Maha Adil... Yang penting, kita mengambil iktibar....