Tuesday, 23 March 2010

Cara Kurus Yang Menyeronokkan

All picture by corbis.com

Mesti tertanya-tanya kan.. maklum saja lah, tajuk macam best aja (best ke?).. Anyway, sahabat terdekat nadia mungkin tahu nadia dalam proses menurunkan berat badan yang 'melimpah-limpah' beratnya sekarang ni... Banyak juga la cara yang nadia lakukan.. Antaranya:



Banyakkan pengambilan buah-buahan juga sayur-sayuran.
Perbanyakkan pengambilan bijirin seperti oat.

Kurangkan makan nasi, minum teh herba.

Jogging, bersukan seperti bermain badminton & ping pong.

Alhamdulillah turun juga laa 2kg.. Tapi nadia masih belum berpuas hati.. So, baru-baru ni makde nadia bagi VCD senaman.. Katanya lebih kurang senaman aerobik.. Apalagi, semakin bersemangat la.. Petang semalam, nadia and adik pun mencuba... Adik nadia ni kurus tapi sengaja jadikan teman senaman.. sekurang-kurangnya tak adalah bosan sangat.. Boleh gelak sama-sama..

Hampir satu jam kami bersenam walaupun realitinya ia lebih kepada senaman berbentuk tarian.. Mak cakap senaman untuk golongan warga emas kerana pergerakannya tidak terlalu lincah.. Serius memang menyeronokkan... Melihat gaya masing-masing, banyak gelak aja.. Peluh usah dikata.. Mencurah walaupun pergerakan ringan... Tak adalah mengah sangat.. Apapun, sahabat yang nak turunkan berat badan atau yang ingin bersenam cara seronok..cuba lah... InsyaAllah kalau kita lakukan senaman ini secara konsisten, pasti akan membuahkan hasil..
.
.
.
Selamat Mencuba

7 comments:

kenwooi said...

yeah exercise.. important! =D

Aini said...

sedang berdiet jugak =)

fitri oh fitri said...

tuh bkn menyeronkkn, tp, meletihkn dan amat biasa. haha.





http://fitridzulkifli.blogspot.com

Adya A. said...

kenwooi~thanks

Aini~ye kew..cube laaa senaman

Fitri~ alaa senaman secara santai.. and stop ble da rase penat...

blueCITY® said...

salam nadia,
heeeeeeeee
senaman ni nak sangat buat
tapi selalu hangat2 taik ayam jer
dulu rajin joging kejab je
dulu rajin senamrobik kejab gak
pergi gym pun kejab gak
huwaaaaaaaa...
tapi minat
kuikui..
malas sungguh
tapi,
alhamdulillah menten jer
cuma kalau boleh nak kurang kan 3 ke 4 kg lagi jer
heeeeeee...

blueCITY® said...

tq selalu singgah blog biru
kenapa tak ada link
baru dapat ni
heeeeeee

Adya A. said...

blueCity~ saye ni pn kalo ikut memang malas tp seb bek adik2 bagi support join same... itu yg jadik bersemangat.... heheheh