Sunday, 31 October 2010

Kena Kuat Semangat Untuk Turunkan Berat Badan






Hati nadia semakin risau tentang berat badan yang naik mendadak,
membuak-buak ini. Nak mengatasi pula perlukan semangat yang kuat.
Terlalu banyak godaan lebih-lebih lagi bila mak tiap-tiap hari
masak yang enak-enak. Bau saja dah cukup buatkan niat diet itu merundum.
Ohh tidak... Harusku tahankan. Harus dan harus....





Last day, adik nak dengan jayanya telahpun turun 2kg. Satu perkembangan yang baik.
Hasil usahanya pergi jogging setiap kali ada masa terluang dan
hasil dia hilang selera makan baru-baru ni.
Lagi pula, nasihatnya suruh minum susu segar setiap pagi, tengahari.
Dan sebelah petang ambil nasik sedikit.

Okay...
nadia boleh!
nadia boleh!
nadia boleh!
.
.
.
.
.
.
.
.
pasti BOLEH turunkan berat badan

Inilah rutin/menu yang nadia sering amalkan sekarang.
Hopefully berjaya mendapat berat badan ideal, juga kesihatan yang baik..
Itu paling penting.

Breakfast
Minuman Nesvita. Maaflah ye nadia ambil 2 sachet sekali hidangan sebelah pagi.
Bukan tamak, tapi sebagai alas perut sehingga tengahari.






Launch
Kadang-kadang ambil roti dan kadang-kadang ambil sedikit nasik + sayur-sayuran + ikan goreng.
Kadang-kadang tak makan


Dinner
Nadia ambil minuman susu kambing. Sebelum ni nadia ambil minuman susu kambing jenis Higoat,
but now nadia cube jenama Hiraq pula. Dua-dua pun bagus.
Biasa nadia minum suam-suam, sebelum tido sebab sangat mudah untuk tido dengan lena.
Yang pasti bau dan rasanya sangat best. TIADA bau hamis.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Begitulah ceritanya. Sekarang sedang usaha lagi.
Kena kuat semangat tau untuk turunkan berat badan ni... Rutin petang pula,
kalau takde agenda bersama rakan, nadia akan pergi jogging tepi pantai dengan adik nadia.
Tapi sekarang nadia rasa lebih senang untuk exercise di rumah saja.
Ikut dalam CD senaman saja. Bukan apa, segan juga jogging sangat,
maklumlah banyak yang bergegar nanti. Tak manis pulak orang pandang. huhuhuh.

Oraite, sekian saja entry pasal berat badan dari nadia. InsyaAllah akan update lagi.
kalau menjadi lah...hihihi..InsyaAllah. Doakan ya.


6 comments:

.:: Miu Miu ::. said...

wahh tengah diet ye? good luck ok! kalau berjaya nati, saye tiru menu yang awk bagi tu. hihi~ :D

Nadia arRumaisha said...

tenkiu..tenkiu....hihihi cube laaa menu tu..mane tau kot menjadi utk org laen....hihihi

Lily said...

keep it up nadia..u can do it...hai lily ni plak masalah nak naikkan berat badan camner yer....?

Ann said...

saya cadangkan produk herbalife utk turunkan berat badan. ada kenalan yg baru kenal, br cuba 3 mgu..dah turun 6kg.

nak tau lebih lanjut blh contact sy..anaidsor84@yahoo.com-ann

Fitrihadi said...

wah tips diet yang menarik..nak try ar!

Nadia arRumaisha said...

Lily: meh amik lemak lebihan ni ckit...hihihi

Ann: nadia sedang cube diet semulajadi. Sbb sblm ni dah mkn mcm2 jamu, herba tp tak menjadi.

Fitri: Bukan tips sgt pn...hihih apapun silakan mencuba.