Tuesday, 15 January 2013

Kenapa Saya Suka Doktor Itu?

Bismillahirrohmanirrohim..


Assalamualaikum sahabat semua...hai hai.........
Wahh ceria pulak rasanya saya hari neh.. Well this week, ini hari pertama saya bekerja..Last day MC (T-T) **padahal dalam hati Yahoooo!!!** By the way, last day saya mengalami sakit pinggang yang amat menyakitkan berikutan saya yang mengada-ngada pergi ikut suami menebas semak samun yang ada di kawasan kebun milik keluarga saya...hahaha Jadik inilah akibatnya.. Bangun pagi, solat subuh pun kena dalam keadaan duduk...Inilah akibatnya..


Okay, cakap pasal suka doktor neh kan..Apahal pulak tetiba nak suka doktor? Engkau kan dah ada suami? Aisey suami aku mekanik lor, kereta saket, dia operate... Okay abaikan leteran saya pada diri sendiri tuh..
Okay, sebenarnya saya neh payoh bebenor nak pergi klinik..Suami siap warning lagi kalau saya badan kurang sehat, pastu nak cuti.. Sebab dia tau, saya malas nak ambil MC, perabis cuti macam tuh saja... Dah banyak kali saya buat macam neh, pastu time balek kampung nak cuti lama, terpaksa tolak gaji... huhuhuhu menanges aku.......


But lately saya dah tak liat nak pergi klinik..... Sebab kan jumpa doktor neh.. Actually klinik yang selalu saya pergi akhir-akhir neh adalah Klinik Khizan, dekat-dekat jugaklah dengan rumah saya.. Tahu kenapa, doktor neh kan best sangat konsultasi yang dia berikan... Saya start ke sana lepas berkahwin dulu, saya demam masa tuh.. Pastu dia nasihat-nasihat, pastu urine test sebab dia nak check if saya pregnant.. And the result negative... Then, after two month, iaitu last day saya pergi lagi... And the first question dari dia, "macammana? Dah pregnant" and my answer "Nope but saya dah lewat hampir dua bulan period"... And dia pun bagi nasihat-nasihat and nasihat.. And she said she can't gave me a full check up because my panel just pay a little.. Tak apa, sekurangnya saya faham.. And saya pulak tak malu, terus tanya dia about my little sister, dia sangat addict makan makanan manis and sekarang we ols risau dengan kesihatan dia.. Bimbang kena diabetis..And she gave advise again...

Okaylah, cukup saya puji Dr. Nor Aini... Semoga Allah merahmati beliau and memberi keberkatan kepadanya...Amin... Actually tak banyak sebenarnya klinik swasta yang betul-betul advise customer.. Ada yang saya pergi, pandang muka pun tak nak sedangkan sama-sama perempuan..Apapun laen orang, laen caranya kan.. Pasti mereka ada reason yang tersendiri......


Apapun, doakanlah semoga Allah memberkati saya dan suami..Semoga cepat kami dikurniakan zuriat ya.....
Terima kaseh sudi membaca..........







2 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

moga nadia cepat dapat baby....AMIN....

kiddoSHBAR said...

Alar. Ingatkan doktor tu lelaki kan?