Thursday, 9 June 2011

Berjaya Juga Menurunkan Berat Badan




Haaaaa, misti ada yang ingat nadia yang berjaya menurunkan
berat badan kan...Wah wah wah kalau benar dikata, Amin...
Alhamdulillah syukur sangat kalau benar....Apapun nadia 
masih dan dalam proses berusaha untuk menguruskan badan..
Yang penting untuk kesihatan, maklumlah orang asthma macam
nadia ni mudah sangat semput kan....


Okay bercerita tentang siapa sebenarnya yang berjaya untuk
menurunkan berat badan...Orangnya adalah adik nadia sendiri
iaitu Malia, adik nadia yang ke-2... Sebelum ni berat badannya
kalau tak silap nadia 65kg kot... kalau tak silap nadia lah....
Then now, hanya sebulan lebih sudah turun kepada 57kg...
Wahhh banyak gilak kau turun..kau tak makan kah budak...
Baru-baru ni waktu nadia keluar makan bersama malia ni,
dia pun apa lagi, bla bla bla bercerita dengan bangganya sebab
berjaya menurunkan berat badan... Haruslah kan bangga, usaha
sendiri, dah lah kena kuatkan semangat melawan nafsu makan..
Dia kuat makan weiii..... but now, dia dah berjaya juga untuk
control nafsu makan dia tuh....


Nak tahu macammana dia turunkan berat badan.. Haaa meh sini
nadia cerita... No need product mahal-mahal bagai untuk semua
tuh... katanya, dia banyak makan bihun dan kuetiaw... tak kisahlah,
bihun sup ke, kuetiaw tom yam ke.. janji bukan nasi.... nasi tu
kalau sentuh pun memang jarang sangat... Sehari kadang
sampai 3 kali dia makan kuetiaw atau bihun....katanya...Then
dia jugak semakin merajinkan diri bersukan dengan caranya
bermain badminton...katanya jugak....So untuk siapa yang ingin
menurunkan berat badan, menguruskan badan, mengurangkan
lemak dalam badan juga sewaktu dengannya, cubalah cara ini..
Dan semestinya nadia juga akan mencuba.... Moga-moga menjadilah
pada diri nadia ni kan kan kan....hopefully...Doa-doakanlah ya...


ini gambar budak malia yang bangga tuh...hihihihi










14 comments:

nORmAL said...

bestnya dapat turun kan berat badan.. adik pun nak tapi tak ada kawan nak main badbinton gak tapi tak ada kawan so macm mane.. nak jogging tak larat heheh..

Kancilbiru said...

ala kurus je nak kurus lagi ke? hehehe...ha cakap dia kalau nak cun melecun lagi meh pakai PB meh...

nadia, PB pakai ke takk?

bunga said...

bunga susah nak daet..hahaha...makan mmh banyak..wakakaa..

ღ p!nk veLvet ღ said...

adoiii~ sy mmg taley kalau tgl nasi, udah le dok ngan mak, kang tsentap laks mak sy 2, huhu~

rara pinkmafia said...

wahhh salute lah kat nadia leh diet sendiri.bagus lah.tak yh amik ubt kurus.membazir.heee.

aDieyZa said...

masa zana nak kahwin dulu, mmg hari2 makan miihun sup jer.. kalau bosan, tukar lak kuetiaw kungfu.. nasi mmg jarang sentuh.. usaha 3 bulan turun 4 kg..

tapi lepas kahwin terus lupa diet.. now naik balik 4kg tu.. bulan 6 ni baru start diet & aktif senam balik.. hope dapat berat mcm be4 kahwin dulu..huhu

Aina said...

oooo macam tu ek?mmm tak makan nasik yg payah nih :(

Lin Azlina said...

betul tu nadia..kurangkan makan nasi..mkn siang jer..mlm jgn sentuh ansi..sure turun punya

alinac lover said...

wah! da kurus dia.bgus2~

NinaAz said...

wow! hebatnya..xmaw makan nasik jugak la! cayok2!!

zati embong said...

nadia,jat skipping dlm rumah.haha.gile betul la kadang2 jat ni.

EyanaNoorAzlan said...

woww..tahniah, jgn kurus gara2 mkn 'hat' dh lah..hihi..

singgah cni =.=

SyUhAdA said...

nak kurus jgk..
tp mls nak usaha..
huhu~

kluangman said...

Maaf, minta laluan:

Saya ada produk Honey Apple3 (madu+apple cider) 1 kotak 24 sachet diminum 2 sachet sehari, sedap dengan ice pun boleh, untuk pelbagai termasuk SLIM, berkesan dan sudah ada dalam pasaran 5 tahun, harga pasaran RM38.80

Tawaran sehingga 15hb jun sahaja untuk pembaca blogg ini, harga istimewa 1 kotak termasuk pos RM20 sahaja, berminat email kan kub1malaysia@gmail.com, saya akan hubungi semula pada 16hb Jun.

Kurangkan makan malam dan kurangkan makan nasi memang antara kaedah yang membantu dan berkesan.